top of page
geha21-B
geha17
geha16
geha15
geha11
geha11 - Copy
geha6
DEST4258
DEST4259
DEST4254
גן ילדים טיפולי ע"ש בריינין ראובן בבית חולים גהה (1994-1988)

גן הילדים בבית החולים הפסיכיאטרי גהה, הינו הראשון מסוגו בישראל אשר נבנה על פי התפיסה כי יש לאפשר לילדים עם בעיות פסיכיאטריות להמשיך ללמוד עם ילדים רגילים, כאשר הם נמצאים בגן הטיפולי יומיים בשבוע ושאר השבוע הולכים לגן רגיל.

תכנית הבנייה מבוססת על פרוגראמה עבור גן ילדים רגיל, כאשר חלקים ממנו הותאמו לאוכלוסיה המיוחדת שתשתמש בבניין.  דוגמא אחת היא 'פינת הריכוז'. בגן ילדים רגיל פינה זו ממוקמת בדרך כלל במרכז הגן. על מנת להקל על ההתמקדות ולשפר את הריכוז הוצע בגן זה גליל העוטף את הילדים ותוחם את פינת הריכוז. דוגמא שנייה הן 'פינות המשחק', אשר עליהן להיות גלויות למבטה של הגננת.

 

פינות המשחק בנויות לצד הקיר החיצוני ולכל אחת חלון ריבועי המסובב ב-45 מעלות, והן מופנות לחלל המרכזי של הגן. כל הפינות גלויות וחשופות למבטה של הגננת. בכל פינת משחקים ישנו ארון המעוצב כמשחק קוביות. הארון, העומד לצד חלון הצמוד אליו, וריבוע כחול על הרצפה, מגדירים את חלל הפינה. 

חלקים ייחודיים נוספים הם 'חדרי הרגיעה' ואולם ריפוי בעיסוק. חלונות בצורות שונות מלווים את סוג החדר שהם משרתים. צורת החלון הבסיסית היא ריבוע המוטה ב-45 מעלות. בחדרים גדולים יותר ישנם חלונות דומים, אך גדולים יותר.

לסיכום, עיצוב הבניין אינו מנסה לבטא כי לילדים אלו צרכים הדומים לאלו של ילדים רגילים, אלה מעבר לכך, כי למעשה הם זקוקים להרבה יותר.

 

אדריכליות אחראיות: חמוטל לוי, איריס לוין.

bottom of page